Een vreemd pakket

who

Heel vreemd …
Vanmiddag ontving ik op mijn bedrijfsadres een pakket die de buurvrouw daar had aangenomen. Zij dacht in eerste instantie dat het voor haar was, dus pakket was al opengemaakt. Maar er zaten boeken in en toen ging er een lichtje branden.

Ik neem het pakket mee naar mijn pand en maak het open. Hier zaten boeken in, die ik
a) niet besteld had
b) ik zelf ook nooit in mijn collectie heb gehad.
Ik bekijk de pakbon die als document in het plastic zat.

😱 Er zit een factuur bij op de naam van mijn bedrijf (BoekenSchaap) met mijn logo. Mijn bedrijf zou de afzender zijn, compleet met de bijbehorende adresgegevens en het pakket bestemd voor iemand in de UK???

Het was een bestelling van 92 euro incl. btw en tax volgens de factuur al betaald.
Hier klopt iets niet …

Ik neem het pakket mee naar huis om er nog even over na te denken wat ik hier nu mee aan moet?

Dan besluit ik om aangifte online te doen, straks zit ik met gehannes weet ik veel waarover. Of zit er iets in de boeken (of onder) waar ik helemaal niet op zit te wachten?

Ik maak foto’s (o.a. van de track-trace code en factuur) en het gehele pakket met de bovenkant open. En ga online de melding invullen en upload de gemaakte foto’s.

Binnen 5 (!) minuten word ik terug gebeld door de politie én binnen 15 minuten staan ze voor mijn deur.
Ze bekijken het pakket en maken een gesealed boek open. Op het eerste gezicht niets vreemds, alhoewel één van de 2 agenten vindt dat de kaft wat aan de schuine kant is.
Ze besluiten om het pakket mee te nemen (gelukkig: ben ik er van af) en bedanken mij om dit aan te geven. Het wordt verder onderzocht.

Geen idee of ik er ooit nog wat over zal horen, maar ik ben van dat pakket af en ik kan aantonen dat er een melding over gedaan is.
Zelf denk ik er het mijne van, zie vaak genoeg “Border Security”op tv …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat