Cursus boekbinden

boekbinden

Cursus boekbinden voor beginners

Het werd ondertussen tijd (vond ik zelf) om eens meer over een boek te weten te komen.
Tijdens mijn speurtochten naar spirituele boeken voor de webwinkel, kom ik soms exemplaren tegen die aardig beschadigd zijn. Een enkele keer gaan ze in de verkoop omdat ik weet dat het vrij zeldzame exemplaren zijn en dat er vraag naar is.
Een andere keer leg ik ze terzijde en koop ze niet in, omdat de schade gewoon te groot is.
Dat is toch wel jammer eigenlijk.

Zo is het idee ontstaan om te kijken of deze boeken niet te repareren zouden zijn. Uiteraard kan ik dat ergens laten doen, maar dan wordt de prijs van een 2ehands boek dermate hoog, dat het niet meer rendabel is.

Via Google vond ik een workshop reparatie boeken bij Boektotaal.
De voorwaarde om hier aan mee te kunnen doen is ervaring met boekbinden.
Niet dus … maar gelukkig bieden zij ook een beginnerscursus boekbinden aan op 4 opeenvolgende zaterdagen. En dat past perfect in mijn agenda.
Dus in de maand januari ga ik 4x een rit maken naar Steenwijk en terug uiteraard.

De eerste zaterdag is inmiddels voorbij en ik kan niet anders zeggen: het is wonderlijk om te zien wat je aan het opbouwen bent met een paar eenvoudige velletjes blanco papier. Er gaat een wereld voor mij open in ieder geval.

Wat de toekomst gaat brengen? Ik heb geen idee, vooralsnog is dit het begin om in de toekomst gerepareerde boeken aan te kunnen bieden. Die dan uiteraard nog steeds tegen een aantrekkelijke tweedehands prijs aangeboden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *