Wat is Kabbala?

levensboom

Wat is Kabbala?

Sommige mensen hebben hier vast wel eens van gehoord, zeker nadat Madonna een rood polsbandje gingen dragen. Of door het boek “De Kabbalist” van Geert Kimpen.
Rond de kabbala heeft een lange tijd lang een mysterieuze waas gehangen, voornamelijk omdat er niets van op schrift stond. Van oudsher werd deze traditie mondeling doorgegeven aan een select aantal rabbijnen per generatie.

Zelf heb ik in 2004/2005 geleden een cursus Kabbala gevolgd, die werd gegeven door Gila Gerzon in Amsterdam. In het cursusboekje van de vereniging EPC Waterland die dit organiseerde, was de volgende tekst opgenomen:

De Sefirot en de basisstructuur van de Levensboom
De Levensboom is één van de centrale symbolen van de Kabbalah. In deze cursus bestuderen we onderdelen van de Boom die de Sefirot heten. Dit zijn oerkrachten die ook op het niveau van de persoonlijkheid hun weergave hebben. Het zijn archetypen die diep binnen de psyche werkzaam zijn. Door middel van de theorie en met behulp van visualisatieoefeningen richt je je op de Sefirot en op je eigen situatie zoals deze door de structuur van de Levensboom weerspiegeld wordt. Je verkent en herstelt daardoor je eigen concrete, psychologische en spirituele situatie van het moment. De cursus is geschikt voor zo wel beginners in de Kabbalah als voor diegenen die al eerder kennis hebben opgedaan met deze traditie.

Gila is Nederlands – Israëlisch. Ze is kabbalah docente, geestelijk verzorgster en hypnotherapeute. Ze heeft Kabbalah gestudeerd bij Z’ev ben Shimon Halevi en werkt vanuit de Toledano lijn van de Kabbalah-traditie. Ze begeleid beginners en gevorderden in deze universele lijn van de Kabbalah. Gedurende de bijeenkomsten worden klassieke Kabbalah-onderwerpen behandeld. Deze worden doormiddel van meditatie verdiept. Innerlijk werk op het gebied van de ziel en van de geest wordt aangemoedigd.”

Dus kom ik tijdens mijn speurtochten boeken tegen over de Kabbala, dan worden die in de collectie opgenomen:

alle Kabbala boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat