Eten tegen kanker kookboek – Richard Beliveau, Denis Gingras
Eten tegen kanker is in verschillende talen vertaald. Het boek heeft een ware revolutie ontketend, doordat het de lezers opmerkzaam heeft gemaakt op de cruciale rol die voeding speelt bij de strijd tegen kanker. Iedereen heeft nu wel gehoord van de goede eigenschappen van kurkuma, rode wijn en groene thee.
Nog meer informatie
In Eten tegen kanker, kookboek berichten de auteurs Richard Béliveau en Denis Gingras over de meest recente ontdekkingen met betrekking tot de relatie tussen voeding en kanker. De lezer krijgt veel nieuws te horen over nog andere levensmiddelen met kankerwerende fytochemische stoffen, en over nieuwe gegevens over de invloed van ontstekingen en obesitas op het ontstaan van kanker.
En nu aan de slag!
Om het nuttige met het aangename te verenigen en omdat etenswaren niet alleen maar materie zijn maar ook een dagelijkse bron van genoegen, hebben de auteurs contact opgenomen met de Stichting Serge-Bruyère en de daaraan verbonden geroutineerde chef-koks, met het verzoek om meer dan 100 verrukkelijke recepten te verzamelen. Ze zijn geïnspireerd op diverse, soms duizenden jaren oude culinaire tradities; ze maken gebruik van voedingsstoffen met erkende kankerwerende eigenschappen.
Wetenschap, gezondheid en lekker eten hebben het nog nooit zo goed met elkaar getroffen!
Auteurs
Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de universiteit van Ouébec in Montréal. Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker en gespecialiseerd in oncologie, en verbonden aan het Laboratorium voor moleculaire geneeskunde en hemato-oncologie van het Sainte-Justine Ziekenhuis in Montréal.