Vullen of voeden – Wilfred en Lili Genee
Goede voeding behoort tot een van de belangrijkste bouwstenen die je een kind (en jezelf!) kunt meegeven. Maar hoe baan je je in vredesnaam een weg in het woud van informatie en aanbevelingen, die ook nog continu lijken te veranderen?
Na de geboorte van hun kinderen zijn Wilfred en Lili Genee op pad gegaan en hebben met ervaringsdeskundigen deze wegwijzer gemaakt. Ze laten zien wat voor effect voeding heeft op het lichaam en het gedrag van kinderen. Tal van praktische tips en recepten om mee aan de slag te gaan komen aan bod. Het blijkt niet zo moeilijk of duur om bewust met eten om te gaan, en het is nog leuk en lekker ook. Naast deskundigen komen onbekende en bekende ouders aan het woord, zoals Tooske Ragas, Bridget Maasland en Dennis van der Geest.
Voor deze speciale editie deelt het team van A.Vogel zijn kennis en passie met betrekking tot alles wat de natuur onze gezondheid te bieden heeft.
Lili Genee (1972) werkt als zelfstandig zakelijk adviseur en communicatiestrateeg. Daarnaast legt ze zich toe op onderzoek naar vitaliteit en leefstijl. Lili is getrouwd met Wilfred Genee (1967), presentator en sportjournalist. Samen hebben ze twee kinderen.
www.vullenofvoeden.nl
Recensie
In zes hoofdstukken wordt de lezer wegwijs gemaakt in voeding voor kinderen en indirect de ouders en/of zwangere vrouwen. De hoofdstukken starten met een column, gevolgd door een interview met een bekende Nederlander, uitleg over het onderwerp door een van de medeauteurs, een samenvatting en een korte zienswijze en/of vraaggesprek. De onderwerpen zijn: het belang van een goede stofwisseling, voeding voor je hersenen, uitleg over macro- en micronutriënten, allergieën en intoleranties en hoe dit alles dagelijks te realiseren is. De adviezen richten zich meer op kwaliteit dan kwantiteit. Het zeer kleine lettertype en het feit dat belangrijke informatie op een gekleurd fond is geplaatst, maken het lezen soms lastig. Mooie persoonlijke fotografie. Het niveau van de uitleg van de vijf medeauteurs gaat uit van basiskennis op het gebied van voeding. De recepten passen bij het gegeven voorbeeldmenu maar zijn verder vanuit verschillende invalshoeken beschreven. Bijlagen met onder andere info over aminozuren, eiwitten en gluten. Een uitgebreid naslagwerk maar door het ontbreken van een recepten- en woordenlijst lastig na te slaan. Moderne, drukke lay-out. De mannelijke auteur is een bekende Nederlandse tv- en radiopresentator en sportjournalist.
C. Witjens-v.d. Burg