Waar zijn de pakketten gebleven?

pakket kwijt

BoekenSchaap kreeg het vandaag voor elkaar: begin van de middag waren er 9 pakketten zoek en aan het einde van de middag waren er 13 boven water?

Op werkdagen hak ik om 12:00 de dag doormidden, zo ook vandaag. Bestellingen worden verwerkt en klaargemaakt voor verzending.
Hierna kan het afgegeven worden bij PostNL of KIALA, want er zijn meerdere verzendkeuzes mogelijk bij het afrekenen.

Vandaag zijn er alleen PostNL zendingen ik vraag mijn zoon die thuis is of hij de pakketten wil weg brengen.
Als hij weer thuiskomt, check ik online de status van de zendingen: “Zending is aangemeld maar nog niet ontvangen door PostNL”.
Vreemd … maar goed, vorige week heb ik het meegemaakt dat er een grote storing was, dus laat ik nu eens niet gelijk aan de bel trekken bij PostNL.

Als de statussen van de 9 pakketten om 15:30 nog steeds niet veranderd zijn, ga ik beginnen met mijn zoektocht naar de pakketten. Waar te beginnen?
Ik start een chat bij PostNL … geduld … geduld … jahaa geduld … en ‘plop’ er komt een schermpje in beeld.
Na een korte uitleg blijkt omdat ik een zakelijke relatie ben dat ik een andere (zakelijke) chat moet opstarten. Okay doen we dat.
Ook hier geef ik weer een korte uitleg en ik krijg als antwoord dat ze mij via de chat niet kunnen helpen en dat ik moet bellen….

Zucht, ik pak de telefoon en na de nodige menukeuzes gemaakt te hebben, heb ik wel direct iemand aan de telefoon.
Maar deze mevrouw kan alleen hetzelfde constateren wat ik online ook al kon doen … volgens hun systeem waren de pakketten niet ontvangen door PostNL. (‘Hellup, wat nu?’ gaat er door mijn hoofd heen)
Het antwoord komt al van de mevrouw aan de andere kant van de lijn, zij adviseert mij om contact te zoeken met het betreffende afleverpunt. Helder.

“tring” … ik leg het gebeuren uit en de mevrouw in kwestie gaat in de postzak kijken of ze de stukken terug kan vinden. Ik word even opzij gelegd en het wachten begint …
Dan komt zoonlief weer de kamer in en ik vertel hem dat ik PostNL van een specifiek winkelcentrum aan de lijn heb. Hij blijkt de pakketten op een ander plein weggebracht te hebben! Op het moment dat ik weer telefonisch contact heb met de mevrouw van het verkeerde afleverpunt, kan ik haar uitleggen waarom zij de poststukken niet in de zak kon terugvinden.

“tring” … ik doe voor de zoveelste keer het verhaal, ditmaal bij een PostNL afleverpunt op het andere plein. Daar kunnen ze zich helemaal niets herinneren van dat aantal pakketten. Ik raak ondertussen toch geïrriteerd, waar zijn in hemelsnaam die pakketten gebleven?
Ik geef de telefoon ondertussen aan zoonlief zodat hij kan beschrijven hoe de dame in kwestie eruit zag aan wie hij de zendingen heeft afgegeven.
Dan hoor ik hem verbaasd reageren op een vraag …. “Ajax spullen? Nee, wel bloemen?”

BLOEMEN!
Het kwartje valt bij mij, op dat zelfde plein zit een Kiala-punt in een bloemenzaak en ja daar gaan ook wel eens zendingen naar toe.
Nu snap ik waarom de pakketten niet van status veranderd zijn bij PostNL, want daar zijn ze niet afgegeven … oei ….

Zoonlief en ik stappen in de auto om naar de bloemenwinkel te rijden. ‘Op jacht naar de verdwenen pakketten’, het zou een leuke boektitel kunnen zijn.
Gearriveerd in de bloemenwinkel c.q. Kiala punt leg ik uit dat er PostNL pakketten zijn ingeleverd en dat ik ze weer kom ophalen om naar PostNL te brengen. Helaas … we zijn te laat … de chauffeur heeft de zendingen al meegenomen …

De eigenaresse van de winkel gaat de chauffeur bellen, misschien is hij nog in Purmerend en kan hij de pakketjes er nog uit halen en terug brengen?
Te laat … ze zijn al afgegeven bij het depot…
Maar de chauffeur is bereid om terug te rijden om te kijken of de zendingen terug te vinden zijn. Ik laat mijn telefoonnummer achter bij de bloemenwinkel en we gaan weer naar huis.

“tring”… nog geen half uur later gaat de telefoon. Een andere zoon neemt de telefoon op en geeft de boodschap door. “Het was iets met pakketjes en ze zijn nog een half uur open.”
Dat klinkt positief en ik stap weer in de auto op weg naar de bloemenwinkel.

Er waren er 9 kwijt, maar op de toonbank liggen 13 pakketjes van mij? De woensdag ervoor had dezelfde zoon de bestellingen die naar PostNL moesten ook al bij KIALA ingeleverd …
Wel heel vreemd dat de barcodes gewoon gescand konden worden trouwens?
Maar EIND GOED AL GOED!
Dus meteen met 13 bestellingen op een holletje naar PostNL en ze konden ook nog mee vandaag!

Met dank aan:

    fresia met doos

  • De dame van Drogisterij Piet die een postzak (onnodig) heeft doorgespit.
  • De dame van de Boekhandel Vivant die op het idee kwam om te vragen of zoonlief Ajax spullen in de winkel had gezien.
  • De eigenaresse van de bloemenwinkel De Kardinaal die de chauffeur van Kiala gebeld heeft.
  • En de onbekende chauffeur die alle (!) pakketten heeft teruggebracht naar de bloemenwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat