Paranormaal Genezen

paranormaal genezen

Wat is Paranormaal Genezen?

Het beste kan ik deze vraag beantwoorden met de tekst uit een cursusboekje van de vereniging EPC-Waterland uit 2004/2005, die deze cursus toen in twee opeenvolgende jaren gaf onder leiding van Jan Kruiswijk († 2017):

“De cursus Paranormaal genezen I is vooral bedoeld voor diegenen die zoeken en behoefte hebben aan verduidelijking in eigen processen die met het geestelijk genezen te maken hebben. Wanneer we spreken over “magnetiseren” hebben we het over één van de oudste geneeskundige vormen die men kent. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke krachten die in de mens aanwezig is, het magnetiseren wordt zonder hulpmiddelen toegepast. De natuurlijke krachten (kosmische energie) worden door middel van de handen overgebracht op de medemens. Door eigen inzicht en zelfacceptatie ontstaat er een gezonde opbouw van positief bruikbare krachten welke wij in deze cursus specifiek voor geestelijke genezingsprocessen leren aanwenden.”

“Deze cursus Paranormaal genezen II is bedoeld om dieper op de materie in te gaan, maar er zal zeker ook terug worden gegrepen naar het lesmateriaal uit de eerste cursus. Er zal een begin worden gemaakt met de relatie tussen geestelijk genezen, de chakra’s, aura’s en de kleuren.”

Zelf heb ik deze cursussen plus een 3e verdiepingsjaar eind jaren ’90 gevolgd bij deze docent.

Het cursusjaar 2006/2007 is deze cursus in een ander jasje gegoten, wederom met Jan Kruiswijk als cursusleider:

“Magnetiseren en Reiki zijn twee belangrijke behandel methoden. Wanneer iemand met klachten bij je komt, ga je eerst op zoek naar de oorzaak van het probleem. Wanneer je iemand magnetiseert dan geef je kosmische energie via de handen door aan de persoon die je behandelt. Op deze wijze kun je de pijn verlichten, ook als iemand een wond(je) heeft dan zal dat in veel gevallen sneller genezen. Ook kun je iemand door te magnetiseren, meer lichamelijke en/of geestelijke rust geven.
Er zijn diverse methoden om te magnetiseren, in deze cursus werken we met de meest gebruikelijke maar ook de ándere manieren zullen naar voren worden gebracht. Via magnetiseren kun je de mens hulp bieden en verlichting te brengen. Deze werkwijze is zo oud als de mensheid bestaat en wil niet meer zeggen dan: het overbrengen van energie en/of het geleiden ervan naar bepaalde delen van het lichaam die dat nodig hebben.”

De meest uitgebreide boeken die ik persoonlijk het beste vind aansluiten bij deze materie zijn die van Barbara Ann Brennan: Licht op de aura en Bronnen van licht. Aanraders!

Licht op de Aura bronnen van licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat