Een nieuw logo

verfkwasten

Het werd tijd voor een ander logo. De vorige versie is ruim 6 jaar geleden snel in elkaar gezet met een kaft die vrij te downloaden was plus een schaapje dat afkomstig was mijn eerdere activiteiten.

Het proces was een reis die begon met kijken naar foto’s van schapen en schetsen hiervan maken. Het was het allemaal net niet. Toen kwam mijn partner op het idee om foto’s te maken van wat schaapjes die hier in en om het huis staan. Bingo!
In één van deze foto’s zag ik een mooi begin. Het hoofd was tot stand gekomen.


Daarna begon het tekenen van het boek, van schets in perpectief, naar het inkleuren en een poging om afgeronde hoeken te maken:


Dit was het toch niet, ik wilde het eenvoudiger en youtube bood uitkomst:

De volgende stap was het uitwerken van een idee om de kaft een soort vacht te laten zijn:

+ =>

Het volgende idee werd geboren, ik zag online wat afbeeldingen van boeken waar een een leeslint uit stak. Ik zag in een leeslint een poot van het schaap en die kreeg er natuurlijk twee.
De kop werd er nu ook op geplaatst en de oren werden iets aangepast:


bron: https://www.pngrepo.com/svg/264508/bible

Ondertussen werd er gezocht naar een bijpassend lettertype. Uitprinten, een tijdje naar kijken en weer verder zoeken. Zag ik een lettertype dat op het scherm wel wat leek, printte ik het uit naast het boek met schapenhoofd, dan klopte er weer iets niet.

papiertje
En zo kwam ik op een gegeven moment een website tegen over “Best Fonts for Books“.


Mijn oog viel op Libre Caslon en 2 dagen later was ik er nog steeds tevreden over. Alweer een stap verder in het ontwerpen van het nieuwe logo.

Ik moet bekennen dat ik het idee zelf erg leuk vond, maar toen ik deze afbeelding ging verkleinen om op de website te kunnen tonen … het zag eruit als een rommeltje … helaas. Het schaap is toen maar kaal geschoren en het werd uiteindelijk een rechte kaft met een schapenkop erop.

Het werd nog wat schuiven, passen en meten, hoe ziet het er klein uit, is het dan nog herkenbaar als schaap? En als je dan het uiteindelijke resultaat ziet, een eenvoudig boek met een schapenkop en twee pootjes …. dat kan toch iedereen 😉 ?

close
BoekenSchaap

Wil jij ook wekelijks een overzicht ontvangen met de nieuwste titels?

De digitale catalogus wordt wekelijks naar alle abonnees op woensdag verzonden.

WhatsApp chat