Een modern verzendantiquariaat

boeken verzenden

Vanuit de ervaring uit een ver verleden, het verkopen van overbodige huisraad via marktplaats, liep ik al een tijdje met het idee rond om mij te gaan specialiseren in het online verkopen van tweedehands spirituele boeken.

Als wedesigner had ik de nodige ervaring met het maken van webshops. Waarom zou ik deze vaardigheden dan niet gaan inzetten voor een extra bedrijfsactiviteit?
De knoop werd doorgehakt: ik ging een webwinkel met iDeal voor mijzelf opzetten waar ik tweedehands spirituele boeken ging aanbieden.

Volgens wikipedia vallen deze activiteiten onder een modern verzendantiquariaat: “…. en tegenwoordig ook in toenemende mate door het beheren van een eigen website; na bestelling wordt de klant het gevraagde toegestuurd.” Precies zoals ik het voor ogen had.

Zo gezegd zo gedaan … dat zijn vier korte woorden, maar het maken van een webwinkel-op-maat, daar ging wel de nodige tijd in zitten.
Een passend ontwerp realiseren, iDeal inregelen, de producten toevoegen en nog heel véél meer…

Het moment was daar: www.BoekenSchaap.nl stond online! Uiteraard was er voor gezorgd dat Google de website ook kon vinden en voor de rest was het afwachten…
Een week nadat de webwinkel online stond, kwam de eerste bestelling al binnen!
En niet van iemand uit mijn kennissen- of vriendenkring. Nee dit was een daadwerkelijke bestelling van mijn eerste klant die met iDeal betaald was.
De volgende werkdag ging het boek naar PostNL als volgbaar brievenbuspakje.

Het was precies zoals ik het voor ogen had: boeken met “meer inhoud” 24/7 online aanbieden, bestellingen verwerken en via PostNL verzenden.

Een modern verzendantiquariaat dus: modern omdat het reguliere boeken zijn, veelal gelezen maar soms echt nog in nieuwstaat.
En het is een verzendantiquariaat omdat er geen fysieke winkel is, waar men de boeken kan kopen: maar wel 24/7 geopend!

2 reacties op “Een modern verzendantiquariaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat