Een dag uit het leven van

Een dag uit het leven van een boekhandelaar….

De wekker gaat om 08.00, want vandaag heeft BoekenSchaap een lange rit voor de boeg.

Na het gebruikelijke ochtendritueel stappen de officedog en ik in de auto. Eerst geld pinnen. Hij houdt mij strak in de gaten, want ‘vrouwtje stapt uit de auto en hij niet’?
Ik zet de tom-tom aan en ga richting Rotterdam. Na een rit van bijna 2 uur, ben ik op het adres en ik bel aan. De dame die de deur open doet is kleiner gaan wonen en heeft opruiming gehouden in haar esoterische boekenkasten. Het is een bijzonder mooie collectie, want zij was voorheen Chakra therapeute en werkzaam als Reiki Master.

De dozen die al klaar staan worden ingeladen en dan volgt de rit terug naar Purmerend. De officedog vindt alles best, hij ligt naast het vrouwtje op de passagiersstoel en slaapt heerlijk gedurende al die kilometers.

Om 13.00 uur parkeer ik de auto bij huis, de boeken gaan later maar naar het magazijn op de Visserijweg. Vervolgens neem ik even snel de mail door en doe alvast het voorwerk voor de bestellingen die deze ochtend binnen gekomen zijn: bestellijsten en de bijbehorende etiketten uitprinten.

Dan volgt de siësta. Zo noem ik dat altijd gekscherend, maar het is broodnodig… Zoveel energie als de meeste mensen hebben, heb ik niet. Als de dag op deze manier in tweeën gehakt wordt kan ik toch mijn ding doen.
De wekker wordt op 16.00 uur gezet, want bestellingen komen niet zomaar bij PostNL terecht, die moeten natuurlijk wel ingepakt en weggebracht worden.

Tijdens het middagdutje blijken er nog bestellingen bijgekomen te zijn en het wordt aanpoten om alles toch nog voor 18.00 uur bij PostNL te krijgen. Als dit gedeelte afgerond is, ga ik naar huis en werk de administratie bij.  En voor ik het weet is het alweer 19.00 uur.
Het werk voor BoekenSchaap zit er op voor vandaag en om 19.30 uur schuif ik aan de tafel voor het avond eten.

Als ik ‘s avonds mijn ogen sluit, weet ik wat ik de volgende dag (ook al is het dan zaterdag) als eerste ga doen: alle titels die weer op voorraad gekomen zijn online zetten.

4 reacties op “Een dag uit het leven van

 1. Els Bodde zegt:

  Hoi Monique,
  Wat leuk , uit een dag van….
  Je hebt het wel erg druk maar wel altijd nieuwe boeken, mooie drukken en indrukken.
  Hele mooie dagen voor jou en je naasten en veel dank voor alle mooie boeken die ik van je mocht en hopelijk nog heel lang mag ontvangen.
  Hartelijke groeten,
  Els

 2. Monique Schaap zegt:

  Dag Els,
  Gelukkig is het mijn passie om deze kennis door te mogen geven via leuk geprijsde boeken die ik overal en nergens vandaan haal. Dus in de toekomst komen er vast nog meer titels die jou een paar mooie uren kunnen bezorgen.
  En jij natuurlijk ook hele fijne dagen !
  Met een warme groet (op deze koude dag) van Monique (boeken)Schaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat